Friday, January 14, 2011

Piparkoogitaigen




1 pudel maltoosat

600 g võid või margariini

1,5 kg suhkrut

5 munakollast

100 g pärmi

600 g hapukoort

3 kg jahu

2 tl nelki

3 tl kaneeli

1 tl kardemoni

1 tl muskaati

1/2 tl pipart

3 tl peent sukaadi

4 tl soodat

Aja maltoosa potis kuumaks, lisa või, suhkur ja kõik maitseained, kui suhkur sulanud võta tulelt ja lase jahtuda.

Klopi juurde pool jahust ja lisa 5 spl suhkruga vahustatud munakollased.

Kui segu on nii palju jahtunud, et saab juba käega segada lisa hapukoor ja 1 spl suhkruga segatud pärm. Sõtku juurde soodaga segatud jahu. Lase ööpäev toatemperatuuril seitsa.

Küpsetada suhteliselt kuumas ahjus (mina küpsetan 220 kraadi ja umbes 4 min).

Sellest kogusest saab 7 kilo tainast.

Piparkoogid on krõbedad ja samas suussulavad. Kes soovib vürtsikamat võib maitseaineid rohkem lisada. (Kasutasin 3 pakki Santa Maria piparkoogimaitseainet)

Retsept on pärit Ohakalinnu blogist

No comments:

Post a Comment