2 kg kartuleid
200 g majoneesi
umbes 500 g hakkliha
hakklihamaitseainet
Keeda kooritud kartulid pehmeks ja kurna nii, et pisut vett jääks poti põhja. Tee pudrunuiaga vahune puder, lisades majoneesi. Maitsesta. Valmista kartulite keemise ajal täidis. Prae hakkliha ja maitsesta. Täida pool vormist pudruga ja tee keskele vagu, millesse peida täidis. Täida vorm lõpuni pudruga. Lase seista vähemalt 15 minutit. Löö puder vormist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kaunista tort tordipritsi abil ülejäänud pudruga ja küpseta ahjus täisvõimsusel 10-15 minutit kuni kaunistused muutuvad servadest kuldpruuniks. Serveeri vürtsika salatiga.
Täidiseks võid kasutada vabalt valitud aineid. Tordi võib ka varem valmis teha ja külmikus sobivat hetke oodata lasta. Sellest kogusest saab 1,5 liitrise vormitäie ja jääb veidi ka üle- Ülejäägist saab teha pisikesed kartuliküpsised.
No comments:
Post a Comment