Thursday, January 13, 2011

Mustika-mustsõstra kook


Taigen:
200 gr margariini
2 1/2 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
Täidis:
7 dl mustikaid
2 dl mustsõstraid
200 g hapukoort
1 muna
3 tl vaniljesuhkrut
1/2 dl suhkrut
2 spl tärklist
Sõelu jahu kaussi, lisa suhkur, küpsetuspulber ja sega läbi. Nüüd lisa jahtunud margariin ja muna. Haki kausis ühtlaseks taignaks. Suru taigen rasvainega määritud vormi põhja ja äärtele. Jäta natuke tainast järele. Sega täidise ained, kalla taignale. Pudista kõige peale taignapuru. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 1 tund. Enne serveerimist on soovitav koogil lasta jahtuda, siis täidis taheneb. Kooki küpsetan u 25 cm läbimõõduga silikonvormis.

No comments:

Post a Comment