Taigen:
250 ml vett
1 muna
1 tl soola
3-4 klaasi jahu
1 tl õli
Hakkliha:
500 g liha
1 sibul
1 küüslauguküün
soola
maitseained
Retsepti valmistamine:
1. Vahusta muna segistis, lisa
soola, õli ja vesi
2. Tee segamiskausis taigen ja pane kaas peale.
3. Selle aja jooksul kui taigen kerkib, tee hakkliha:
purusta sibul ja küüslauk, sega hakklihaga kokku, lisa soola, maitseained ja natuke vett.
4. Pane taignaaluse peale natuke jahu ja rulli taigen õhukeseks
kihiks, tõsta taigna kiht pelmeeni valmistaja peale.
Pelmeenivalmistaja mõõdulusikaga täida osad hakklihaga ja vala peale teise taigna kiht, rul
li taignarulliga.
5. Tõsta
pelmeenivalmistaja ümber ja mõõdulusikaga vajuta iga pelmeeni peale selleks, et ta tuleks välja.
6. Keeta madalal tulel soolases vees umbes 4-6 minutit, seni kuni pelmeenid tõusevad ülesse.
7. Peale ülesse tõustmist tõsta vahukulbiga ja serveeri lauale koos erinevate kastmetega, ketšupiga, majoneesiga ja maitseainetega.
Iga kaste muudab maitset!
Komponentidest valmistatakse umbes 130 tk.
No comments:
Post a Comment