Wednesday, March 14, 2012

Keedukreem


1 klaas piima
6 spl suhkrut
4 muna
4 spl jahu
vanillisuhkrut
2-3 spl tuhksuhkrut
400 gr võid

Munad vahustada suhkruga, lisada jahu ja paar supilusikatäit piima. Ülejäänud piim lasta keema, segada munavahuga. Segu kuumutada hoolega segades paksenemiseni. Jahutada
Või vahustada tuhksuhkruga läikivaks vahuks. Võib lisada törts konjakit.
Kui segud on mõlemad enam vähem ühel temperatuuril, segada omavahel kokku.

6 comments:

  1. Pakuks veidi teistsugused kogused (eile testisin, tuli mustika tordi vahele ideaalne)

    0,5l piima
    4 supilusikatäit jahu (väikese kuhjaga)
    4 muna
    0,5 klaasi suhkrut
    1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
    0,5 pakki võid (ca 100gr)

    1) jahu sega sortsu piimaga, ülejäänud piim lase (paksu põhjaga potis) keema tõusta

    2) sega 4 muna suhkruga (ei ole vaja vahustada)

    3) vala jahu munade hulka

    4) vala sorts kuuma piima munade hulka (sega vispliga, et poleks jahu tükke)

    5) vala kogu muna kuuma piima sisse NB! Vispelda!!! Vispelda kogu aeg keema tõusmiseni. Ei tohi põhja lasta!

    6) Jahuta kreem toatemperatuurini (nt vesivannil)

    7) vispelda kreemi sisse toasoe või. Võib vesivannile jahtuma jätta.

    Naudi! Retsepti sain Ene Kallaste'lt - Sõrve Turismitalu perenaine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan :)
      Kas Teie kreem jääb ka pritsitav? Oma kreemi timmisin just selleks otstarbeks välja.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere!
      Klaas ehk 200 ml?
      Koguseliselt jätkus pildil oleva tordi katmiseks?

      Delete
    2. Tere.
      Klaas ehk 250 ml. Koguseliselt jagub ümmarguse lahtikäiva vormi katmiseks.

      Delete
  3. Tere!
    Proovisin teha, aga kreem jäi üsna vedel. Pritsida ei saanud. Millest võib selline asi juhtuda?

    ReplyDelete