Thursday, March 8, 2012
Napoleoni kook
Taigen:
300 gr võid
500 gr nisujahu
1 kl külma vett
1 muna
1 tl soola
Kreem:
1 1/2 l piima
2 kl suhkrut
6 muna
10 spl jahu
2 tl vaniljesuhkrut
0,5 liitrit jõhvika toormoosi
Haki jahu võiga, lisa sool, külm vesi ja muna. Sõtku sile taigen. Pane 3-4 tunniks või kogu ööks külma. Taigen jaota 7 osaks. Rulli taigen lahti lõika ilusad ruudud ning küpseta 7 õhukest plaati, igaühte 5 minutit 250 kraadi juures helepruuniks. Ülejäänud ääreribadest rulli veel üks plaaditäis ja küpseta tumedamaks pruuniks. See murenda äärtele ja peale kaunistuseks.
Kreem:
1 1/4 l piima ja 1 kl suhkrut lase keema. Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga (1 kl). Lisa 10 spl jahu ja 1 kl külma piima. Vahustatud segu lisa kuuma piima hulka, kogu aeg segades kuumuta segu, kuni see pakseneb. Ära keeda. Jahuta. Lao põhjad vaheldumisi kreemiga tordialusele, pannes ühe kihi vahele kreemi, järgmisele jõhvikamoosi jne. NB! Kreemi võib kihtide vahele panna ohtralt. Kaunista puruga. Serveeri kohe või järgmisel päeval (siis on ta läbi imbunud)
Retsept pärit Pere ja Kodu retseptivihikust. Aasta arvu sellel peal pole, aga mäletamist mööda see pärit 90-ndate aastate märtsikuust. Kohandatud veidi oma pere maitse-eelistuste järgi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment