Juba tükk aega olen lubanud postitada autotordi tegemise pildid. Siin nad siis on.
Tort tuleb kaaluga 2,5-3 kg
Auto tordi jaoks küpsetan ma tavaliselt 24x35 cm vormiga 2 tordipõhja.
Biskviit:
8 muna
8 spl suhkrut
8 spl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
400 ml vahukoort
800 gr Tere Pagarikohupiima
300 gr Fond Helvetia (tugevdab kohupiimakreemi)
Vahukoor vahustada kuni hakkab paksenema, lisada Fond Helvetia ja pagarikohupiim. Vahustada veidi aega edasi.
Võikreem:
80% või
tuhksuhkur
veidi likööri või rummi maitseks.
Toasoe või vahustada tuhksuhkruga heledaksvahuks, lõpus maitsestada alkoholiga.
Täpset võikreemi kogust ei oska siin anda, sõltub kihi paksusest.
Munad vahustan suhkruga koos tugevaks vahuks, lisan sõelutud jahu-küpsetuspulbri segu ja segan õrnalt vispliga segamini. Küpsetan 180 kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Enne tegutsema hakkamist lasen veidi jahtuda. Parem on teha, kui põhjad on küpsetatud valmis eelmisel päeval.
Seni kui põhjad jahtuvad valmistan ette aluse
Selleks, et auto päris maadligi põhjaga ei tuleks, teen kitsastest papiribadest alla kõrgenduse ca 2-3 cm.
Sellele peale läheb papist tordialus. See on auto põhja kujuline (A4 paberilehe suurune on umbes šabloon). Alused ja vahetükid kinnitan omavahel kahepoolse teibiga.
Sama šablooni järgi lõikan ühest biskviidipõhjast välja ka auto kere osa.
Selle lõikan 2 kihiks. Vahele korralik kiht moosi ja vahukoore-kohupiimakreemi.
Teisest biskviidipõhjast lõikan auto ülemise osa. Ka need lõikan 2 kihiks ja panen vahele kohupiimakreemi.
Nüüd läheb ka peale kiht kohupiimakreemi, sellega annan ka autole iseloomulikud kumerused
Seejärel silun auto üle kuumaks aetud noa või spaatliga. (Kõrgesse kannu panen kuuma vee ja soojendan seal nuga või spaatlit. Enne siluma hakkamist tõmban noa rätiku või paberiga kuivaks)
Nüüd peaks panema tordi külmikusse jahtuma. Et kiiremini saaks, olen pannud selle veidiks ajaks sügavkülmikusse- umbes pooleks tunniks, kuni kohupiimakreem taheneb ja saaks peale võikreemi panna.
Ja polegi muud, kui katta martsipani või suhkrumassiga ja kaunistada.
Ratasteks kasutan Domino küpsiseid, mille katan martsipaniga
väga hea!!!!
ReplyDeleteWow! Ma olen täiesti sõnatu! MA arvasin,e t selliseid torte teevad ainult USAs mingid 20-aastase kogemusega proffid! Super äge!
ReplyDeleteTere, kas te teete veel selliseid torte tellimuse peale?
ReplyDeleteKus te ise asute?
Palun, kas te saaksite meili peale vastata mkullat@gmail.com