Monday, September 3, 2012

Ahjukurgid


1,5 liitrise purgi täitmiseks:
2-3 mustsõstralehte
1 kirsileht
10 pipratera
4 nelgitera
1 spl sinepiseemneid
2-3 jupikest mädarõigast
1 küüslauguküüs
tillivarsi ja õisikuid 2-3 jupikest
kurke
Marinaad:
1 liitri vee kohta
2 spl soola
2 spl suhkrut
2 spl äädikat
Purgi põhja panna mustsõstra ja kirsi lehed ning maitseained. Laduda purk kurke täis ja peale panna 1 mustsõstraleht.
Marinaadi jaoks lahustada külmas vees suhkur, sool ja lisada äädikas. Valada kurkidele peale nii, et ilusti katab.
Praeahjul keerata kuumus 180 kraadi peale ja mõlemalt poolt küpsetus. Ahju põhja asetada ahjuplaat ja sellele ahjurest. Kurgipurgid laduda restile, nii, et jäävad õhuvahed. (1,5- liitriseid purke mahub näiteks ahju 5 tk). Kaaned asetada purkidele peale, mitte kinni keerata.

Küpsetada kurke ahjus kuni muudavad värvi ja marinaadis tõusevad põhjast üles mullikesed.

 Seejärel võtta kurgid ahjust välja, keerata kaas korralikult kinni ja asetada kaas allpool jahtuma.
 7 liitri marinaadiga täidab 11 purki.

No comments:

Post a Comment