Saturday, February 25, 2012

Rahvuslik tordike.



Mõtlesin sel aastal ise ka kätt proovida Nami-Nami tordivõistlusel "Tort Isamaale 2012"










Põhi:
8 munast biskviitpõhi
Lõikasin selle pooleks. Vahele Salvesti õunakastet ja kohupiimavahukoore kreemi.
Kreem:
1 Pagarikreem
0,2 l vahukoort
maitse järgi suhkrut
Vahustasin vahukoore suhkruga peaaegu vahule ja lisasin pagarikreemi.
Kohupiima-vahukoore kreem läheb nii kihtide vahele, kui ka biskviidi peale.
Lasin tordil kohupiimakreemiga veidi jahedas taheneda. Enne martsipanikatte pealepanekut tuleb kohupiimakiht katta õrna kihi võikreemiga.
Ja siis martsipani voolima ;)
Tordil Põlva kihelkonna neiu punumas rukkilille pärga.

Link

Saturday, February 18, 2012

Meie pere vastlakuklid


Keedutaigen:
1 1/2 kl vett
100 g võid
1/2 tl soola
180 g jahu
4 muna
Lase vesi koos rasvaine ja soolaga keema. Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti. Pane nõu uuesti kuumale plaadile, kuumuta segades kuni taigen keedunõu küljest lahti lööb ja taignatombu moodustab. Lase taignal veidi jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Iga muna lisades klopi tainas siledaks. Tainas küpsetatakse kohe pärast valmimist. Pritsi tainas läbi koogipritsi küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.
Täidiseks:
400 gr pagarikreemi
0,5 l vahukoort
maitse järgi suhkrut
Vahustan vahukoore kergelt vahule ja lisan pagarikreemi ning vahustan tugevaks vahuks. Lõikan tuuletaskutel kaaned pealt, täidan kreemiga, raputan peale tuhksuhkrut ja nõnda saavadki valmis meie pere vastlakuklid.
Sellest kogusest täidisest jääb küll üle, aga seda on niisama ka hea limpsida ;)